Ducati и Shell възобновяват глобалното техническо партньорство по разработка на моторни смазочни материали

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ducati и Shell Lubricants обявяват удължаването на своето глобално техническо партньорство за още 3 години и ще продължат да си сътрудничат за високопроизводителни смазочни материали за двигатели, за да подобрят производителността на мотоциклетите Ducati и да зарадват ентусиастите на Ducati.

Shell ще съхрани своята роля на доставчик на моторни масла за първо наливане на всички мотоциклети Ducati, произвеждани в заводите в Болоня (Италия) и Районг (Таиланд), а така също за дилърската мрежа Ducati в Италия, Франция, Германия, Великобритания, Бенилюкс, Испания, Португалия, США, Канада, Китай, Япония и Австралия.

Като част от това партньорство Shell ще доставя Shell Advance Ducati Engine Oil и Ducati Corse Performance Oil от Shell Advance на дилърската мрежа на Ducati. Последният, пуснат през 2023 г., е пример за успеха на това сътрудничество.

Въз основа на опита, натрупан в състезания, Ducati Corse Performance Oil Powered by Shell Advance може да се използва в двигателите Desmosedici Stradale и Desmosedici Stradale R на моделите Panigale V4, Streetfighter V4 и Multistrada RS, които се предлагат стандартно със сух съединител или като аксесоар Ducati Performance. Тази смазка може да се използва от първата смяна на маслото, осигурявайки увеличение до 3,5 конски сили при максимална мощност.

Ducati и Shell започнаха своето партньорство през 1999 г., когато Shell се присъедини към Ducati Corse в Световния шампионат по супербайк и разшири партньорството до Световния шампионат на MotoGP четири години по-късно. Техническото партньорство е едно от най-разпознаваемите и успешни в автомобилния спорт. Всички мотоциклети, използвани от отбора на Ducati в MotoGP и Aruba.it Racing - отборът на Ducati в Superbike, използват специални формули Shell Advance.

 

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.