Супротек. Присадка в двигател. Отзиви на купувачи, плюсове и минуси

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В средите на автомобилистите съществуват множество теми, които никога не губят актуалност и събират кардинално противоположни мнения.

Една от тях е необходимостта от използване на добавки в двигателя. Такива добавки не са евтини, дори домашните материали не се различават по достъпни цени, така че никой не иска да направи грешка в избора си.

В тази статия ще разгледаме популярната добавка Suprotec (Супротек). Нека да отбележим какви ефекти от употребата му обещава производителят - компанията "Suprotek" - и дали собствениците на автомобили ги потвърждават.

Производителят Супротек обещава, че използването на присадките ще помогне:

 • Да се стабилизира или повиши компресията във всички цилиндри на двигателя за сметка на уплътнение на хлабините в БЦГ
 • Да очисти триещите повърхности от нагар и лакови отлагания, да осигури разкоксовка на буталните пръстени (ако те не са загубили подвижност)
 • Да възстанови налягането в маслената система до номинална
 • Да намали разхода на масло на «угар» три пъти благодарение на увеличение на газоплътността в буталните канали
 • Да намали разхода на бензин на 8-10 % за сметка на това, че се възстановява компресията и се подобрява качеството на изгаряне на горивото
 • Постепенно да възстанови ефективната мощност на двигателя благодарение на намалената загуба на пробив на работен газ в картера и триенето на детайлите
 • Увеличава ресурса на силовия агрегат 1,5-2 пъти
 • Да намали нивото на шума и вибрации в двигателя с 5-10 дБ за сметка на демпфиране на буталото с по-дебел слой масло
 • Да намали количеството вредни изгорели газовеи- СН и СО до 50 %
 • Максимално да защити двигателя от износване и прегряване по време на «студен пуск»
 • Кратковременно да експлоатира силовия агрегат в условия на маслен глад
 • Да пусне двигателя при много ниски температури
 • Да възстанови основните функционални свойства на хидрокомпенсаторите

При това, присадката не влошава експлоатационните характеристики на гумотехнически изделия.

Реален ефект от използване на присадките. Плюсове и минуси

По-голямата част от собствениците на автомобили, които са били подпомогнати от Suprotec, отбелязват способността му да накара двигателя да работи по-тих, мек и динамичен.

Много хора наблюдават намаляване на разхода на гориво и масло, прекратяване на удар от хидравличните повдигачи, безпроблемно стартиране на силовия агрегат по всяко време на годината.

При това всички тези ефекти се наблюдават не веднага след наливане на присадките, а след известно време.

Като минус на добавките се отбелязва висока цена и безполезност в редица случаи. Повече конкретика по-долу.

Отзиви на купувачи

В интернет има много отзиви за добавките Супротец - положителни, отрицателни и неутрални. Добавките наистина са помогнали на някои, други останали безразлични. Някои собственици на автомобили били недоволни от ефекта (или липсата му).

Нека да разгледаме някои от твърденията дословно.

 • След 100 хиляди, двигателят започна да гори масло малко по малко, реших да опитам тази добавка. Загубата на масло практически не намаля, но колата стана по-добра за шофиране, като че ли двигателя си увеличи обема с 0,5 литра. И на празен ход е много по-тих.
 • Използвам Suprotec от 15-та година. Изминах 105 хиляди - двигателят с вътрешно горене започна да работи по-тихо, лесно се стартира през зимата. При смяна на маслото добавям Супротек за поддържане на ефекта. Сега съм много доволен, пробег 167 хил. км.
 • Вече две години ползвам присадките Супротек. Машина – Форд Фокус 2. Пробег 315 000 км. След слагане и изминаване на 500 км, се усеща мекота на двигателя. Разходът на гориво наистина е намаля. Карам из Москва и Московска област, като вземам предвид задръстванията на двулитров двигател.
 • Използвам Супротек повече от шест месеца и мога да отбележа само положителни промени в работата на моя автомобил. Не споря, може би има по-добри добавки, но за тази цена спрямо полученото качество е най-много. Разбира се, аз съм много педантичен автомобилен ентусиаст и се отнасям сериозно към поддръжката на моя явтомобил, но приятелите ми в техническата служба през последните шест месеца по време на текущата проверка не откриха проблеми с работата на двигателя.
 • Не трябва да се използва на двигател с разход на масло. Мръсотията се отмива, а хлабините стават дори по-големи, отколкото са били. Следователно разходът на масло е повече с 30%, а не по-малко с 30%, както ми обещаха в официалния офис. Хонинговането на цилиндри не може да се възстанови с добавка ... тук трябва да се извърши капителен ремонт.
 • Налях добавка в Tiguan от този производител. Двигателят веднага затрои, започна да вибрира, грешка излезе и ECP светна. Мислех, че руското означава добро, а ето ти едно удряне по носа за лековерието ти. Стойте далеч от тази марка и вашият автомобил ще служи вярно!
 • Налях в двигателя. Карах по правилата. Два дни по-късно всички компенсатори изчуруликаха. Вечерта на същия ден двигателят се заклини. Преди това всичко беше нормално. Исках нещо по-добро... Сега ходя пеш.
 • Ползвах го цяла година - ефекта беше нулев.... Както беше така си остана - и го взех от официален представител... Развод на чиста вода и никой няма да ме убеди в противното, т.к. го пробвах сам.

Някои автособственици обясняват негативните отзиви на присадката на покупка на фалшификати и споделят опит при разпознаване.

Трябва да купувате в нормален магазин. Измих горивопровода с него и го добавих към маслото. Сега сипах в камиона. Просто не всеки знае как да различи истинската. Когато избирате добавка, обърнете внимание на това как се разбърква съставът. Ако го разклатите няколко пъти и прахът бързо се смеси с течността, не се колебайте да го изхвърлите в кошчето. Разклатете истинския Suprotec за 5 минути, за да се смеси прахът.

 

Търсене в магазина

Количка

Обща сума:   0.00 ЛВ
Към количката

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.