Масло Ролф 10W40 полусинтетика: отзиви и характеристика

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
В света на автомобилите съществуват множество масла с различни марки и състави и избор за подходящо масло за двигателя на вашия автомобил може да се окаже непроста задача. 
Но, сред различните варианти масла съществува надежден избор, който осигурява надеждна работа на двигателя и защита от износване –това е масло Ролф 10W40 полусинтетика.
ROLF – това е известен бренд масла и авточасти, който е завоювал доверието на много автолюбители из целия свят. В асортимента е представено разнообразие от масла на различни типове, но днес ние ще разгледаме масло ROLF 10W-40, което съчетава в себе си преимуществата на синтетични и минерални масла, правейки го отличен избор за болшинството автомобили.

Описание на материала

Полусинтетичното моторно масло Масло Ролф 10W40 се отличава с високо качество и ефективност благодарение на използването на смес от синтетични и минерални базови масла, а така също иновационен пакет присадки.
Осигурява надеждно смазване на детайлите на двигателя, защитава ги от износване и образуване на корозия, при това притежава отлични експлоатационни характеристики, позволяващи да се увеличат интервалите на смяна на маслото.
Едно от ключовите преимущества на маслото Rolf 10W се-40 явява неговата устойчивост на окисление и ниска изпаряемост, което способства за съхраняване на неговите свойства през целия експлоатационен срок, предотвратяване поява на отлагания и шлам в двигателя.
Благодарение на своята уникална формула, маслото създава стабилен смазочен филм, който защитава детайлите при различни условия на експлоатация, както при студен пуск, така и при високи работни температури.
Използването на синтетични компоненти в състава на маслото Rolf 10W-40 така също осигурява неговата понижена изпаряемост, което позволява да се икономиса гориво и да се намали нивото на вредни примеси в атмосферата.

Използване

Предназначено за използване в бензинови и дизелови автомобилни двигатели, включително модели с турбо и интерколектори.
Идеално подхожда за използване в двигатели, където производителя препоръчва използване на моторно масло с вискозитет SAE 10W-40.
Спецификации:
 • API SL/CF
 • ACEA A3/B3
 • ACEA A3/B4
 • MB 229.1

Особености на моторното масло

Преимущества на Rolf 10W40:
 • Висока степен на защита: маслото осигурява надеждна защита от износване и корозия на двигателя благодарение на антифрикционните си свойства и способности да съхранява своите свойства при високи температури
 • Икономия на гориво: оптималният вискозитет осигурява намалено триене между детайлите на двигателя, което води до намален разход на гориво
 • Устойчивост на окисление: Rolf 10W-40 притежава висока устойчивост на окисление, което му позволява да съхрани работни характеристики през целия експлоатационен срок и предотвратява образуването на отлагания в двигателя
 • Достъпна цена: в сравнение с други марки масла, Ролф се предлага с достъпна цена, което го прави привлекателен избор за болшинството автолюбители

Масло Ролф 10W40 полусинтетика: отзиви

 • Изпробвал съм много моторни масла,докато не стигнах до Rolf. маслото дълго държи своята прозрачност и не се сгъстява, или за сурова зима е идеално. Смяна на 8-9к км. За това време маслото разбира се потъмнява, но не до черно. Като общо и цяло, за покупка препоръчвам, със своята работа се справя добре.
 • Това е едно от най-добрите моторни масла и го казвам не защото, това е бренд, който често се рекламира, а заради това, че с него аз прекратих смяната на буталната система! с това масло машината "започна да се чувства уверено на пътя", започнах да карам с 30км/ч,мисля си че опитните водачи ще разберат разликата, но същността не е в това.
 • Вече няколко години ползвам полусинтетично масло на немския бренд Rolf. Трябва да отбележа, че разхода е минимален. Сменям на 8 хил километра.двигателят е чист през целия експлоатационен срок на маслото. Сменях уплътнението на клапанния капак. Действително, всичко е чисто. Двигателят работи ровно, чисто, без тропане, без тракане. Това масло може да се използва всесезонно, което се явява плюс.
 • Отдавна оглеждам Ролфа, защото брат ми кара с него вече дълго време и е крайно доволен. Накрая при смяна през пролетта уточних на СТО, подхожда ли за мен и ми казаха, че напълно, и подбраха 10-40. Самите механици при това маслото хвалеха, казаха ми че днес се използва много особено на немски авто и отлично се сравя.
 

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.