Лагери на промишлени колела: как покритията MODENGY увеличават техния ресурс?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За преместване на стоки на всякакви промишлени предприятия се използва товарна техника на колела.

В зависимост от предназначението и характеристиките на операцията колелата могат да бъдат изработени от чугун, гума, пластмаса, полиуретан.Изборът на материал определя максималното издържано тегло, способността за работа при нагряване и в агресивна среда.

Най-трудните условия за работа на количките са тяхната работа при продължително нагряване, например в сушилни фурни.За такова оборудване се използват чугунени колела.

Под въздействието на високи температури индустриалните лагери на колелата се износват бързо.Втулката започва да ръждясва, заяжда, движението на количката става трудно.

Освен това, при постоянно преместване на тежките това лагерите усилено се износват. Това води до необходимост на честа смяна на втулките.

Лагери на промишленни колела: способи за защита на детайлите от негативни въздействия

Най-разпространеният начин за улесняване на плъзгането на индустриалните лагери на колелата е прилагането на грес и течни смазки.Но този метод не е оптимален, тъй като такива материали бързо се изпаряват, изгарят в пещи и се изтичат при преместване на тежки товари.

Смазките трябва често да се обновяват, закоето трябва да се разглобява конструкцията. Това води до престой на оборудването и неикономично разходване на ресурси.

Иновативно решение е използването на антифрикционни твърди смазочни покрития от „Moденжи”.Те ви позволяват да премахнете необходимостта от периодична поддръжка на възлите, тъй като те не се измиват, не изгарят и не се изпаряват.

Индустриалните колесни лагери са покрити с MODENGY 1014 и MODENGY 1005. Изработени са на базата на твърди смазочни материали - молибденов дисулфид и графит.

Намаляването на триенето и износването на оборудването се осигурява чрез създаване на стабилен слой върху повърхността на лагерите и колелата, който има разделителна и смазваща функция.

Характеристики и преимущества на покритията:

  • Широк диапазон от работни температури: от -75 до +255 °С
  • Цвят: сив
  • Високи антикорозионни свойства: съгласно DIN EN ISO ускорени тестове със солен спрей, MODENGY 1005 защитава от корозия за повече от 720 часа, MODENGY 1014 за повече от 672 часа

Полимеризация при нагряване в пещи до +200 °С в течение на 40 минути

  • Добраадхезия с метал
  • Работоспособност в запилени условия, сухия слой не стимулира налепване на малки частици и не предизвиква абразивно износване
  • Висока носеща способност
  • Дълъг експлоатационен срок: еднократно нанасяне осигурява защита на детайлите през целия срок на експлоатация
  • Устойчивост към въздействие от химически агресивна среда и механични повреди
  • Облегчениеприсглобяванеи разглобяване насъединения
  • Отсъствиенавредниизпаренияследполимеризация

Гладкият слой на материалите повишава плавността при въртене на колелата и облегчава преместването на техниката.

При необходимост от обработка на лагери на колелата на оборудване, работещо при температури над +255 °C, се използват по-топлоустойчиви покрития от гамата MODENGY.

 

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.